Конференција за медије Треће Србије и Изборског клуба

19.03.2015.

Са задовољством Вас позивамо на заједничку конференцију Треће Србије и Изборског клуба “Представљање Изборског клуба и сарадње Србије и Русије” која ће се одржати у петак, 20. марта, у Медија центру у Београду, са почетком у 10 часова.

На конференцији ће говорити А.А. Проханов, В.В. Аверјанов, Епископ Г.Г. Августин из Изборског клуба, Мирослав Паровић председник Треће Србије и Владимир Зотов.

Изборски клуб основан је од стране двадесетак руских патриотски опредељених интелектуалаца 2012. године у Моксви са циљем да понуде интелектуалну алтернативу либералном концепту развоја Русије који, по њиховим речима, разара државу. Клуб чине угледни политичари који су својевремено били саветници председника Русије Владимира Путина, затим мислиоци, јавне личности и стручњаци из различитих области који се баве проучавањем унутрашње и спољне политике Русије.

Основна мисија овог покрета јесте да понуди другачије виђење политике Русије према свету и може се окарактерисати као платформа која се заснива на синтези ставова различитих руских државника (од социјалиста и патриота па све до монархиста и православних конзервативаца). Често су критиковани од стране многих антипатриотских блокова јер покушавају да  одбране Русију од утицаја западњачких идеја које теже да наруше традиционалне принципе на којима се темељи руска држава и друштво.

На конференцији ће бити представљена мисија и циљеви Изборског клуба као и перспективе сарадње српског и руског народа и учвршћивања њиховог пријатељства у овом турбулентном времену када се Европа налази под великим утицајем сила попут НАТО пакта. Важност ове конфереције за Србију је и тренутак одржавања јер у Европи креће талас прекомпоновања и великог јачања утицаја снага које су за нови европски договор у којем и Русија има веома важну улогу.

13iz1