Коалиција на делу: радикали, лига и демократе у заједничкој акцији

26.02.2015.

Данашња седница Скупштине града Новог Сада је на светло дана извела нови политички савез у Србији, а то је коалиција Српске радикалне странке, Лиге социјалдемократа Војводине и Демократске странке.

Ове три странке су прво поднеле заједнички предлог дневног реда за скупштинско заседање, а по по завршетку седнице су имали конференцију за медије на којој су опет заједно наступали износећи низ бесмислених оптужби на рачун Треће Србије.

Очигледно да је Трећа Србија послужила радикалима, лиги и демократама да на један перфидан начин и на мала врата српској јавности прикажу свој нови политички савез. Али како каже наш народ: „Не пада снег да покрије брег, већ да свака зверка прикаже своје трагове.“ и у овом случају су све политичке „зверке“ показале трагове, па је постало јасно како је и зашто један посланик радикала у новембру месецу прошле године дао подршку кабинету Бојана Пајтића.

Оно што се може претпоставити је да ће управо СРС подржати кабинет Бојана Пајтића после најновије кризе покрајинске власти и најаве Савеза војвођанских Мађара да ће иступити из коалиције, тако да испада да је скупштина Новог Сада послужила само као полигон за увежбавање нове коалиције.

F--F6402

Ђурађ Јакшић СРС, Злата Перичин ЛСВ и Божидар Протић ДС