Јединствени у раду за СРБИЈУ!

07.06.2015.

Јучерашња седница Председништва Треће Србије показала је да странка има довољно унутрашње снаге да се одупре изазовима тешког времена у којим се налазимо и да као једна од ретких странака остане јединствена и неподељена. Вођени само и искључиво интересима Србије показали смо да смо истински демократски устројени и да можемо да превазиђемо разлике у гледању на кључне политичке процесе у нашој земљи.

Најважнији закључци са седнице председништва су:

  1. Председник странке, Мирослав Паровић добио је подршку и овлашћење да преговара о формирању ширег политичког окупљања чија кључна тачка треба да буде очување стабилности Србије у времену када и изнутра и споља прети дестабилизација кроз великоалбански и исламистички тероризам и кроз инструментализацију тешке социјалне и економске ситуације у којој се Србија и регион налазе.
  2. Странка ће наставити своју опозициону политику на начин на који је то радила и до сада. Афирмацијом идеја за које се залажемо, а не само и искључиво кроз негативне кампање о другим политичким факторима што је уобичајена пракса код највећег броја странака у Србији.
  3. Странка неће раскидати локалне коалиције у којима се налази имајући у виду да се налазимо на неколико месеци од избора. На овај начин још једном показујемо да стојимо иза договора које смо постигли пре готово четири године и да смемо да пред грађане на нерадним изборима изађемо са оним шта смо урадили, а не глумећи опозицију на неколико месеци.
  4. Имајући у виду значај локалних избора у Новом Саду одлучено је да се формира координационо тело за спровођење избора и да на челу тог тела буде потпредседник странке, Мироје Јовановић.
  5. Јавни иступи највиших руководилаца странке морају бити у складу са договореном политичком стратегијом.

Као аутентична странка нових људи на политичкој сцени Србије ми пролазимо кроз карактеристичне фазе развоја и веома често правимо грешке на којима учимо. Грешке правимо, али све време остајемо независни па тако без проблема можемо да будемо једина странка из Србије која је званично примљена у Влади Крима. Тако без проблема можемо да сарађујемо са водећим странкама деснице из Западне Европе. Тако без проблема можемо да се залажемо за формирање Балканског савеза између Грчке, Македоније, Црне Горе, Републике Српске и Србије. Тако без проблема можемо да кажемо да је гасовод „Турски ток“ стратешки најважнији пројекат за Србију. Тако без проблема можемо да се активно супростављамо ММФ политици у Србији. Тако смо без проблема могли да изађемо самостално на Републичке изборе 2014. године, а о чему деведесет посто политичких странака у Србији може само да сања. Тако да без проблема можемо да на ногама подносимо негативну кампању која се против нас води од када смо настали.

Ми смо свесни да су слобода и независност скупи и да се морају поднети велике жртве за њих, али ссмо исто тако свесни да се уздигнуте главе може ићи само када си слободан.

treca-srbija-zastava-u-zitu