ИНИЦИЈАТИВА НАЦИОНАЛНОГ ФРОНТА О УТВРЂИВАЊУ ИСТИНЕ О СРЕБРЕНИЦИ ПРЕД ЕВРОПАРЛАМЕНТАРЦИМА

17.06.2015.

Национални Фронт из Француске је у Парламенту Европске Уније иницирао процедуру за изгласавање Резолуције која за свој циљ има утврђивање пуне истине о свим догађајима у Подрињу у периоду 1992.-1995. године.

У том смислу је дана 16.06.2015. године сачињен Предлог Резолуције Европског парламента о Сребреници, чији је предлагач Емерик Шопрад (Aymeric Chauprade) посланик Националног фронта.

Трећа Србија позива државни врх Србије и све суверенистичке снаге, и то како у Србији, тако и у свим државама где суверенисти делују, да подрже предлог Декларације, и тиме подрже истину и дијалог, те да заједнички покушамо да на сваком месту бранимо чињенице о нашем страдању, притом не умањујући патње које су, на српску срамоту и жалост, наши сународници нанели другим народима.

eu zastava

Дијалог као вредност свих европских народа, мора и у овој ситуацији поразити једноумље, и Трећа Србија се нада, да је овај Предлог француских представника у Парламенту ЕУ, управо прави пут за афирмацију Србије и целог српског народа као стабилног, поузданог и цивилизованог партнера.

Мирослав Паровић

П р е д се д н и к

Текст Предлога резолуције на француском језику, као и превод на српски језик.

predlog rezolucije - Srebrenica