Индустријски синдикат шинских возила, Синдикат просветних радника Смедеревска Паланка и ГГ “Домаћински за Паланку” су подржали иницијативу Треће Србије

28.02.2015.

Народну иницијативу за доношење закона о општем репрограму дугова грађана према државним фирмама данас су подржали Група грађана “Домаћински за Паланку”, Синдикат просветних радника Смедеревска Паланка и Индустријски синдикат шинских возила.

parovic Smederevska Palanka inicijativa (1)

Мирослав Паровић, председник Треће Србије је окупљеним грађанима и медијима у Смедеревској Паланци рекао како је јако важно да што више људи подржи ову иницијативу како би на тај начин јавност извршила притисак на власт. Данас сви морамо показати висок ниво одговорности како бисмо сачували социјални мир што је данас највећи патриотизам, закључио је Паровић.

Родољуб Станимировић председник групе грађана “Домаћински за Паланку” истакао је да је подршка иницијативи Треће Србије вазна због интереса најсиромашнијих грађана. Такође, упознао је јавност и са проблемима које има металски комплекс у општини Смедеревска Паланка.

parovic Smederevska Palanka inicijativa (2)

Милос Поповић, представник Синдиката просветних радника Смедеревска Паланка рекао је да просветни радници подржавају сваку иницијативу која има за циљ помоћ људима који су у тешкој материјалној ситуацији зато што су и сви просветари у таквој ситуацији.

Раде Јовановић, секретар Индустријског синдиката шинских возила подржао је иницијативу и указао на лош положај радника који раде у фирмама некадашње Гоше из Смедеревске Паланке, наводећи пример појединих фирми у којима радници не примају плату дуже од годину дана.