Горан Укић и Клара Љуби победници 22. Новосадског полумаратона

30.03.2015.

 

 

Горан Укић и Клара Љуби победници су Новосадског полумаратона, који се по 22. пут одржао у Новом Саду. У мушкој конкуренцији, иза домаћег маратонца кроз циљ су прошли Словенац Себастијан Пуш, а потом Огњен Стојановић, док су у женској конкуренцији након словеначке маратонке трку завршиле Рада Ђуровић, те Македонка Весна Кираџијева. На овогодишњем Новосадском полумаратону учествовало је више од 1.100 тркача из 16 земаља.

22. новосадски полумаратон, Мирослав Илић

Отварајући полумаратон заменик председника Скупштине Града Новог Сада Мирослав Илић истакао је задовољство великим бројем учесника, истовремено се захваливши градским предузећима и установама који помажу у организацији и одржавању трке.

– Трчање је у вредносном смислу показатељ да појединац може и мора да преузме одговорност, да буквално и фигуративно изађе на црту и да све од себе. Као што је говорио Вук Караџић, ако свако учини колико може неће народ пропасти – поручио је Илић.

22. новосадски полумаратон, Мирослав Илић

Он је додао да су овакве трке начин да човек негује позитивне вредности, добру вољу и победнички менталитет.

– Зато је битно да овакве догађаје чувамо и негујемо, да остану традиција – закључио је заменик председника Скупштине града.

22. новосадски полумаратон, Мирослав Илић

Најбољим тркачима медаље су додељивали заменик председника Скупштине града и Јована Кондић, ученица другог разреда Гимназије “Јован Јовановић Змај”, један од најбољих младих иноватора на свету.

22. новосадски полумаратон, Мирослав Илић

Поред полумаратона, тркачи су могли да учествују и на пратећим тркама, штафетном полумаратону и трци задовољства, док је за најмлађе традиционално организована пузећа трка беба.

 

Извор: Скупштина Града Новог Сада