Делегација Треће Србије у званичној посети Севастопољу

24.12.2014.

Заменик Губернатора Севастопоља, Евгениј Дубовик био је домаћин делегацији из Србије која је званично примљена у Влади Крима. У делегацији су били: Мирослав Паровић, председник Треће Србије, Александар Ђурђев, Генерални секретар Треће Србије и Владимир Зотов, саветник директора Агенције за развој и европске интеграције региона Града Београда за сарадњу са земљама Евроазијске уније.

Sev2

Делегација Треће Србије са домаћинима у посети Севастопљу на руском Криму

Севастопољ је после референдума у марту месецу ове године поново враћен под окриље Русије где данас има статус града са федералним значајем и у коме је смештена руска Црноморска флота.

У свом уводном обраћању Евгениј Дубовик се захвалио делегацији из Србије указавши да је реч о првој званичној делегацији из неке земље Европе која је дошла у посету властима Севастопоља. Он је указао да њима оваква подршка много значи јер пролазе кроз период транзиције и то у условима санкција које су им наметнуте од стране ЕУ.

Sev3

Мирослав Паровић је и у Севастопољу поновио како је став Треће Србије да је народ Крима и Севастопоља имао и демократско и историјско право да се врати под окриље државе Русије. Такође, Паровић је обећао да ће се представници Треће Србије трудити да широј европској јавности укажу на ту чињеницу, као и на чињеницу да су санкције које је ЕУ увела Русији контрапродуктивне и штетне по интерес практично свих народа и држава у Европи. Концепт народне дипломатије се мора активније користити у правцу наметања потребе за новим договором између народа и држава Европе, а „пад границе на Криму“ на четврт века од пада Берлинског зида је створио могућност за успостављање Европе од Лисабона до Владивостока, закључио је Паровић.

Sev1

Евгениј Дубовик заменик Губернатора Севастопоља и Мирослав Паровић председник Треће Србије

 

Александар Ђурђев је званичницима Севастопоља указао на могућности да се у условима у којима Србија није увела санкције Русији, успоставе јаке пословне везе између привреде Севастопоља и српских предузећа. У том правцу је договорено да се направи мапа пута и да се у наредним месецима одреде пројекти на којима је сарадња реално могућа.