Делегација Треће Србије у палати Државне Думе Руске Федерације у Москви

06.12.2014.

У палати Државне Думе Руске Федерације у Москви Јарослав Јевгењевич Нилов, Депутат Државне Думе, председник комисије Државне Думе за невладин сектор и верске организације примио је делегацију Треће Србије, чланове Председништва Горана Миленковића и Мирослава Илића. Састанку је, такође, присуствовао Владимир Зотов, Саветник директора Агенције за развој и европске интеграције региона Града Београда за сарадњу са земљама Евроазијске уније.

Foto_Nilov_Zotov_Ilic_Milenkovic2

Разговарало се о проблемима у којима се Србија дуги низ година налази, нарочито о проблемима у вези са АП Косовом и Метохијом, али и о актуелностима у АП Војводини, у чијој скупштини је Трећа Србија опозиција.

Чланови делегације Треће Србије потврдили су да ће се и даље залагати за промовисање српске националне културе и идентитета, као и за промовисање образовања као најважније државне стратегије. Депутат Нилов показао је посебно интересовaње за ове теме и отворен је простор за даљу сарадњу.

Foto_Nilov_Zotov_Ilic_Milenkovic

Због сличне културе и начина живота, заједничких искустава у прошлости и доказаним вишевековним добрим односима Срба и Руса, функционери две странке истакли су да односи између две државе морају додатно да се развијају у будућности.