Делегација Треће Србије у Московској градској Думи

01.02.2015.

Делегација Треће Србије коју су представљали чланови председништва Марко Теслић и Горан Миленковић, као одборник у Скупштини града Новог Сада, у Московској градској Думи састала се са председником Думе Алексејем Валеревичем Шапошниковим. У састанку је учествовао и Владимир Зотов.

milenkovic dumaПредседник Шапошников том приликом представио је град Москву, која има око 14 милиона становника, годишњи буџет од 20 милијарди евра, велики раст стандарда грађана и као таква представља једну од највећих светских метропола.

Председнику московске Думе изложене су досадашње активности Треће Србије на промовисању српског ћириличног писма, културе сећања на људе који су дали највећи допринос да би ми данас имали своју државу, те окупљање европских суверенистичких и конзервативних странака у овкиру концепта Нове Европе. Основни делови програма Треће  Србије, као што су развој образовног система, српског националног идентитета и производње најздравије хране изазвале су нарочито интересовање код саговорника.

Због тога се у наредном периоду очекује конкретна сарадња ове метрополе и Новог Сада, а то ће свакако бити значајно и за Србију. Да би наша држава доживела просперитет треба да сарађује са свим пријатељима  у свету, а Трећа Србија ће се залагати да се та сарадња нарочито оријентише на Русију.

teslic duma