Делегација Изборског клуба и Треће Србије у посети Сремским Карловцима

24.03.2015.

Делегације Изборског клуба и Треће Србије обишли су Сремске Карловце где је, приликом посете Саборне цркве Светог Николе, Епископ Августин служио помен свим страдалим у грађанском рату у Донбасу. Посета Саборне цркве Светог Николе била је од изузетног значаја за делегацију Изборског клуба јер су имали да прилику да се упознају са главним и највећим православним храмом који се налази у Сремским Карловцима а који је од великог културно – историјског значаја.

ilic_episkop_zotov

Наиме, у Саборној цркви се поред фресака, слика Паје Јовановића и других верских и уметничких предмета налазе и две реликвије – делови моштију другог српског архиепископа Светог Арсенија Сремца и Чудотворна икона Пресвете Богородице Бездинске.

poseta_sk3

Делегација је у Сремским Карловцима посетила и зграду Српске патријаршије у којој су гости могли да погледају ризницу српског блага Српске православне цркве и да се тако упознају са њеном историјом али истовремено и са оним делом историје Српске православне цркве који се односи на период када је управо у Сремским Карловцима после Бољшевичке револуције основана Руска православна загранична црква.

parovic_avgustin