Црвени картони, обележје нове револуције?!

28.03.2015.

Трећа Србија већ месецима уназад упозорава јавност у нашој земљи како поједине структуре пипремају општу дестабилизацију Србије са циљем лаког преузимања власти и потпуне промене спољнополитичке орејнатције земље.

Посебно смо указали на рад КАНВАС-а и његовог лидера Срђе Поповића. Подсећања ради, ова организација је у бројним државама света означена као терористичка зато што су њени чланови учествовали у организовању уличних немира и покушаја дестабилизације тих земаља. Последња у низу држава која је јавно указала на терористичку природу КАНВАС-а су Уједињени Арапски Емирати. Такође, у међувремену је Срђа Поповић у Америци издао књигу о техникама изазивања револуција.

Protest u Novom Sadu - foto Novine novosadske

Протест 27.03.2015. у Новом Саду

Оно што је особено за све револуције које је изазивао КАНВАС је то да су имале неко обележје под којим су се регрутовали активисти. У Србији 2000. је то био симбол стиснуте песнице, у Грузији 2003. симбол је била ружа, у Украјини 2004. нарандџаста боја и тако редом.

Предходних дана се у Србији десило неколико мирних протесних скупова, један у Новом Саду, наводно синдикални, а други у Београду где су испред НБС и Владе Србије протествовали људи који су узели кредите у швајцарским францима. Два на први поглед неповезана скупа имала су једно заједничко обележје, а то је црвени картон на коме је исписан текст „Извод из манифеста обичног човека“.

protest ispred NBS Beograd - foto - NVO Efektiva

Протест испред НБС у Београду – фото – НВО Ефектива

Да ли је црвени картон обележје нове револуције која нам се спрема?! На то питање ћемо одговор добити врло брзо, а ми из Треће Србије ћемо наставити да инсистирамо да се политика води кроз институције и да нам никакви улични немири нису потребни.