ЧЕСТИТКА НАРОДУ КРИМА И СЕВАСТОПОЉА

16.03.2015.

У име Треће Србије упућујем најискреније честитке народу Крима и Севастопоља поводом обележавања годишњице „Кримског пролећа“ – дан када су се тачно пре годину дана на референдуму изјаснили да бирају нову руску будућност и тако се вратили у састав Руске Федерације.

Treca_Srbija_Krim (3)

Ми из Треће Србије још једном подсећамо да изражавамо велике симпатије према народу Крима и Севастопоља који је искористио своје историјско право и на бази демократских начела, кроз референдум, одлучио да заједно за Русијом настави свој животни пут јер је то у њиховом најбољем интересу. Пад границе на Криму пре годину дана, и то у години када је обележена 25-огодишњица пада Берлинског зида, за нас је уједно и показатељ да је у Европи започео нови процес, односно стварање новог европског договора. Ово је показатељ колико је уствари неопходно успоставити тај нови договор између европских народа и држава и да се ми као странка трудимо да у том новом процесу Србија буде једна врста политичког коридора преко кога ће исток и запад моћи слободно да комуницирају и сарађују.

poseta krimu (5)

Сходно томе, припајање Русији Крима и Севастопоља нема само формални значај и није само пуко слово на папиру, већ има много дубље значење које нас охрабрује да наставимо да радимо у духу стварања новог европског пута.

Мирослав Паровић, председник Треће Србије