Александар Ђурђев за Вечерње новости : ПРЕВРАТ КАО ПОСАО

18.12.2014.

Бивши „отпоровци“, наиме, планирају масовне демонстрације пред НИС у Новом Саду, упад у зграду, обрачун и трајне политичке последице по Србију овог терористичког перформанса

Александар Ђурђев (Фото: Град Нови Сад)

Александар Ђурђев (Фото: Град Нови Сад)

СРПСКА јавност се усталасала након нашег упозорења да се у следећа два месеца озбиљно планира дестабилизација Србије, и то од стране београдског Центра за примењене ненасилне акције и стратегије, ЦАНВАС, а кроз директни удар на стабилне српско-руске односе.

Бивши „отпоровци“, наиме, планирају масовне демонстрације пред НИС у Новом Саду, упад у зграду, обрачун и трајне политичке последице по Србију овог терористичког перформанса. Жели се сукоб „проевропских Војвођана“ и „проруских Срба“ и прекидање пријатељских односа између Русије и Србије.

Наивност и потцењивање противника нису добар савезник ниједном народу, а када се „меки“ али неодбрањиви државни удар на крају догоди и доврши, онда више нема могућности за чак ни симболично одупирање.

Да се подсетимо шта је то „Канвас“. Реч је о организацији за специјалне операције, насталој из „Отпора“, која је основана пре тачно десет година, у сврху промовисања најразличитијих метода уличног обарања легално изабраних влада у Европи и свету.

Где год су немири, улични протести – ту је неизбежно и „Канвас“. Они то и не крију, и на њиховом сајту и пропагандним филмовима се сликовито приказују на десетине оваквих државних удара и масовних протеста у којима је „Канвас“ активно и на разне начине учествовао – од српског „петог октобра“, преко „арапског пролећа“, студентских побуна у Грузији и Украјини, па до дешавања у Сирији и Босни, на Вол стриту и у Мађарској. Чим негде видите отпоровску „стиснуту песницу“ и бајколику промоцију „наранџасте револуције“, знајте да су ту негде Срђа Поповић, његови ментори, спонзори и сарадници. Однедавно, „Канвас“ се налази и на листи терористичких организација, по списку Уједињених Арапских Емирата.

У Украјини се, као што знамо, дешавају апокалиптички догађаји и управо невиђен талас насиља у који је, по актуелним наводима из „Викиликса“ опет умешан „Канвас“. Истраживачи из „Викиликса“ притом наводе читав низ великих политичких немира и преврата у Европи, Африци и Азији, у које је умешана београдска организација.

Извор:

vecernje novosti