Активан рад на безбедности ученика новосадских школа

30.10.2014.

КУРИР: СЕДНИЦА САВЕТА ЗА ЈРМ И БЕЗБЕДНОСТ НС: Поднет захтев за ангажовање 30 школских полицајаца!

Председник Савета за јавни ред и мир и безбедност Александар Ђурђев навео је да су предложене мере осим школских полицајаца и појачавање видео надзора у школама и у школским двориштима, боља улична расвета око школа и унутар дворишта школа

Александар Ђурђев (Фото: Град Нови Сад)

Александар Ђурђев (Фото: Град Нови Сад)

НОВИ САД – Чланови Савета за јавни ред и мир и безбедност усвојили су на данашњој седници Извештај о раду Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама на територији Новог Сада за период јануар – јуни школске 2013/2014. године и упутили га Скупштини града на разматрање.

Председника Савета за јавни ред и мир и безбедност Александар Ђурђев навео је да су предложене и мере превенције, међу којима су кључне појачавање видео надзора у школама и у школским двориштима, као и боља улична расвета око школа и унутар дворишта школа, потом ангажовање такозваних школских полицајаца, те изналажење начина боље контроле приликом изласка ученика, а како би се спречило да трећа лица улазе у школска дворишта.

Полицијској управи у Новом Саду поднет је захтев за ангажовање 30 школских полицајаца, а на данашњој седници Савета представници новосадске полиције су потврдили да су захтев примили.

Нови Сад

Нови Сад

Чланови Савета већином гласова усвојили су и Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму коришћења средстава за заштиту од пожара за 2014. годину, којим се обухвата додатна набавка ватрогасне опреме. Овај предлог такође треба да се нађе пред одборницима Скупштине града на наредној седници, у петак, 31. октобра.

На предлог председника Савета за јавни ред и мир и безбедност Александра Ђурђева, дневнице са данашње седнице Савет ће се уступити Центру за социјални рад Новог Сада.

Извор: КУРИР (30.октобар 2014.)