32000 ГРАЂАНА СЛОЖНО ПРОТИВ ДУГОВА!

11.03.2015.

Трећа Србија је данас Народној Скупштини предала око 32000 потписа грађана који су пружили подршку Закону о општем репрограму дугова које становништво има према државним фирмама. На овај начин стекли су се сви законски и уставни предуслови да се овај предлог закона нађе пред народним посланицима у скупштинској процедури.

predaja potpisa (2)

„Ми као странка, уз помоћ подршке народа, вршимо притисак на власт, како би заједно издејствовали да се један овакав закон који је у интересу обичних људи нађе пред посланицима Народне скупштине“, рекао је председник Треће Србије Мирослав Паровић приликом предавања гласова који су данас скупљени.

predaja potpisa (1)

„Сведоци смо времена у коме са свих страна појединци и групе са лошим намерамa позивају грађане на масовне протесте широм земље. Неодговорно грађанима дају лажну наду да је то у њиховом интересу, и на тај начин покушавају да изврше општу дестабилизацију земље. За разлику од њих, ми као опозициона странка, већ месецима уназад говоримо о томе да је очување социјалног мира и достојанства људи највећи патриотски чин у Србији. Управо из тих разлога, ми смо покренули овакву народну иницијативу јер сматрамо сви морају да се клоне политике изазивања уличних немира како не би дошло до тога да неодговорни појединци искоришћавају лошу социјалну и економску ситуацију за лако стицање политичких поена. Ми као странка увек ћемо нудити решења за проблеме грађана јер их најбоље разумемо и трудићемо се да стварамо политике кроз које ћемо се увек борити за нешто а не против нечега“ закључио је Паровић.

predaja potpisa (3)

Подсећамо да су основне одредбе Закона о општем репрограму дугова замрзавање свих старих дугова које становништво има према јавним и комуналним предузећима у Србији на период од 15 месеци и моментално заустављање свих судских и извршитељских поступака који грађани имају на име ових дугова.