Мирослав Паровић: ЈА ЋУ СА СРБИЈОМ САРАЂИВАТИ, НЕЋУ ЈОЈ НАРЕЂИВАТИ

16.04.2015.

На данашњој конференцији за медије Алтернатива за Србију је саопштила да креће у председничку кампању са кандидатом Мирославом Паровићем.

Председнички кандидат Мирослав Паровић је истакао да сама чињеница да њега не предлаже странка на чијем је челу већ група озбиљних људи од кредибилитета говори о томе да је способан да окупи тим и да Србијом неће управљати сам.

„Србију из проблема у којима се налази може да изведе само група посвећених, храбрих и људи од кредибилитета“, истакао је он.

2

На питање новинара зашто се у кампању креће овако рано Паровић је рекао како жели да обиђе целу Србију и да се са народом договори око тога шта ће сложно и заједно радити у општем интересу.

„Ја желим да са Србијом сарађујем,а не да Србији наређујем“, закључио је Паровић.

Представљајући председничког кандидата, Захарије Трнавчевић указао је да је велика предност Мирослава Паровића то што је са села и што је из породице пољопривредника који обрађују земљу и производе храну.

У свом обраћању Деспот Ковачевић је нагласио да је Паровић спој младости и искуства који је определио свој спољнополитички курс ка концепту Нове Европе који подразумева потребу за новим договором између европских народа и држава.

Проф. др Ненад Крстић рекао је да је Мирослав Паровић био студент генерације на факултету техничких наука у Новом Саду али да је и сада спреман да учи што о њему говори као о човеку који није оболео од самољубља, те неизлечиве болести од којих је оболео већи део политичара у  Србији.

„Биће право чудо да наш кандидат победи на изборима за председника Србије, али Србију само чудо може да спаси“, рекао је Миодраг Исаков.

„Сматрам да је Паровић као десничар са снажним педигреом унука шпанског борца већ сам по себи добар пример помирења које је нашем друштву потребно а чињеница да долази из Војводине, која је по многима локомотива развоја Србије, мени лично отвара питање ако је заиста тако зар није логично да и машиновођа онда буде родом из Војводине?“, закључио је Исаков.

3

„Стара кинеска пословица каже да пут од хиљаду корака почиње првим који је уједно и најважнији. Ми смо данас направили тај први и најважнији корак у, уверен сам, победи Мирослава Паровића на наредним изборима за председника Србије“, рекао је Боривој Рашуо. „Паровић је та преко потребна алтернатива и садашњој власти и садашњој опозицији јер ни власт ни опозиција у Србији немају никаква решења, већ дуги низ година причају и раде  за Србију погубне ствари“, закључио је он.

Први скуп у председничкој кампањи „Мирослав Паровић – Алтернатива за Србију“  биће одржан у Сомбору, у недељу 19. априла, у сали сомборског позоришта с почетком у 18 часова.