Политичка организација

Председник

miroslav_parovic

Мирослав ПАРОВИЋ

Мирослав Паровић је рођен 14. јула 1984. године у Зрењанину. Основну школу завршио је у месту Јаша Томић, а средњу електротехничку школу “Никола Тесла” у Зрењанину. На Факултету техничких наука у Новом Саду завршио је електротехнику као један од најбољих студената генерације (просек оцена 9,82) и стекао звање: дипломирани инжењер електротехнике и рачунарства – мастер.

Радио је на бројним инжењерским пројектима и писао је стручне и научне радове у области електроенергетике, обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности. Као дете паора посебно се интересује за развој концепта села одрживог у 21. веку и сматра да Србија мора да производи здраву храну, чисту енергију и нове технологије.

Више од 10 година активан је на друштвеној сцени. Говорио је на више стотина трибина, скупова, протеста, телевизијских и радио-емисија. Ожењен је и живи у Новом Саду где је шеф одборничке групе Треће Србије у Скупштини града Новог Сада и саветник градоначелника Новог Сада за енергетику.

Труди се да својим животом прокламује концепт активног родољубља. Политички узор му је Деспот Стефан Лазаревић, а омиљени епски лик му је Бановић Страхиња о коме најбоље сведоче стихови: „Страхињићу Бане, ти соколе српски, твоме ђогу и твоме јунаштву свуд су броди ђе год приђеш води.“