Политичка организација

Круна

Интересује ме

 Krunidbeni-plast-kralja-Petra-I-Karadjordjevica-detalj-700x402


ПРОБЛЕМ:

Разједињена, неуређена, без оријентације − Србија је данас више земља него држава. Грађани су одавно изгубили поверење у политику и политичаре, државне институције и систем. Незадовољни су, тону у равнодушност, губе самопоуздање и веру у своју домовину. Превише је подела, превише је разочарења и изневерених очекивања. Парламент не одражава стварно расположење и вољу грађана. Држава је изгубила континуитет са својом историјом, а име и прикључак за будућност. Свет о Србији има веома лошу слику.

ЦИЉ:

Изградња јединства сагласности око основних питања. Повратак поверења у државу и њене институције, почев од владе и парламента. Обнова осећаја сигурности и извесности код народа, обнова осећаја континуитета државности и идентитета. Подизање угледа Србије и јачање веза у свету.

МЕРЕ:

Обнова краљевине Србије. Отварање широке јавне дебате и омогућавање грађанима да се упознају с предностима уставне парламентарне монархије. Након тога следи расписивање референдума на коме ће грађани моћи да се изјасне да ли су за обнову монархије и за повратак краљевског дома Карађорђевића на престо Србије. Последњи корак биће доношење новог устава Србије као парламентарне монархије. Примери из Европе (Велика Британија, Шпанија, Шведска, Холандија, Данска) очито показују благотворност уставне монархије. Она доприноси стабилности, јединству и континуитету државности, али и економском напретку. Она, такође, доприноси смиривању националних страсти и унутрашњих сукоба, као и побољшању угледа и спољополитичког положаја државе. Србија је била стабилна и уважена земља само под монархијом.


Трећа Србија сматра да повратак Карађорђевића на српски престо може помоћи и обнови самопоуздања и осећаја престижа код грађана. Ми смо једини од балканских народа створили своју народну династију, и стога треба да на престо вратимо свог српског краља, који је у роду с многим европским крунисаним главама и европским племством.

 

Интересује ме